Klik hier voor een correcte weergave van dit weblog

recept ijstaart

ik had een tijdje geleden al een recept van ijstaart gevonden en wanneer is nou een betere tijd om een lekker toetje te maken dan met kerstmis.



ingrediënten voor ijstaart 10 personen:

1 half diepvriesdoosje rode vruchten mix en 1 half diepvriesdoosje aardbeien
1 liter slagroomijs
200 ml slagroom
2 eetlepels suiker
100 gram kanelly's of kaneelbiscuitjes vermalen ( vermalen tot je 100 gram hebt)
40 gram roomboter
5 eetlepels bosvruchten of aardbeienjam
chocolade snippers
1 springvorm 20cm bekleed met bakpapier

de gewenste hoeveelheid aan vruchten laten ontdooien. houd wat apart voor de garnering.het ijs in een half uur smeuïg laten worden. De slagroom stijf kloppen met de suiker erdoor.de koekjes in de keukenmachine verkruimelen en met de gesmolten boter vermengen. druk de koekkruimels plat in de springvorm.
de ontdooide vruchten met 5 eetlepels jam mengen en door de slagroomijs roeren tot egaal mengsel.
dit vruchtenijs over de koekbodem verdelen.en hierop de slagroom spuiten. garneer daarna met de overgebleven vruchten en chocoladesnippers. laat de taart in 3 a 4 uur weer bevriezen en haal een half uur voor het serveren uit de diepvries.
op schaal laten ontdooien.

tip: je kan ook de koekbodem dikker maken door meer koek te nemen en iets meer boter.
tip: je kan ook de taart zonder de opgespoten slagroom invriezen en dan de slagroom erop spuiten en met de overgebleven vruchten garneren voordat je de taart serveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten