Klik hier voor een correcte weergave van dit weblog

chocolademousse van nigella lawson

ik was op zoek naar een makkelijk maar heerlijk recept voor chocolademoussen. nou vond ik dit filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=HlNvLAI21zg
deze mousse is in ongeveer 5 minuten klaar, wordt een lekkere stevige mousse en je kan hem 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren. en lekker makkelijk zonder eieren!


ingrediƫnten:
150 gram witte marshmellows (mini's of klein geknipt)
50 gram zachte ongezouten roomboter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie) (klein gemaakt)niet meer dan 55%
60 ml heet water (gekookt)
350 ml slagroom (recept zegt dubbele room, maar dit kan ook)
1 tl vanille essence 



marshmallows en roomboter en chocolade en heet water in een pan op laag vuur rustig laten smelten,  blijven roeren.

als het helemaal egaal gesmolten is laat je het afkoelen tot het niet meer warm is anders wordt de slagroom dunner als je deze erbij doet.

ondertussen de slagroom en vanille essence stijf mixen .
dan roer je het met een spatel door elkaar.
als het te dun is kan je het in de koelkast nog verder laten opstijven voordat je het opdient of tussen de taart smeert.na een paar uur in de koelkast wordt de mousse erg stevig!




heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten