Klik hier voor een correcte weergave van dit weblog

mini cupcakes

voor 36 mini cupcakes

benodigdheden:

* 2 eieren
* 145 gram witte basterdsuiker
* 145 gram zelfrijzend bakmeel(gezeefd)
*1/2 zakje vanillesuiker
* 65 gram boter (gesmolten)
* flinke mespunt zout


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop eerst de eieren los met de basterdsuiker en vanillesuiker.
  • Roer schep voor schep het gezeefde bakmeel erdoor en daarna het zout.
  • Roer dan de boter door het beslag.
  • Zet in alle vakjes van het muffinblik een papieren minivormpje en vul de vormpjes voor iets meer dan de helft met het beslag.als je geen vormpjes hebt dan kan je ook het bakblik/silicone bakvorm inspuiten met bakspray van dr. oetker
  • Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Laat de cupcakes de eerste 10 minuten afkoelen buiten de oven in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

dit basisrecept komt van www.cupcakesenmuffins.nl ik heb gewoon het basisrecept gebruikt voor de 36 minicupcakes maar je kan natuurlijk ook dit recept gebruiken voor 12 gewone cupcakes.
hier is het originele recept: vanille cupcakes 
ik heb ze versierd met vanille botercreme en met chocolade botercreme (nesquik)


hoe vinden jullie trouwens mijn etagere, zelf ontworpen!!





2 opmerkingen: