Klik hier voor een correcte weergave van dit weblog

merengue topping

2 eiwitten (M)
5 ml citroen essence
100 gram fijne suiker

Maak de kom en de garden schoon en vetvrij. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook.
Klop de eiwitten in de kom tot een wit schuim dat al een beetje stevig wordt. Zet de kom op de pan met kokend water. Voeg het Citroenrasp al kloppend toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker toe, tot het schuim mooi gaat glanzen en de pieken stijf zijn. 
Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.

als variatie kan je ook nog de cupcakes met de topping 5 minuten in de oven zetten op 185 graden of tot de merengue begint te kleuren!




4 opmerkingen:

  1. Super leuk om te zien en mega lekker! Je kan ook met een brander de topping laten kleuren ( dat gaat stukken sneller )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk! Waarom plaats je de kom boven een pan kokend water?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. au bain marie is dat. zodat je de eiwitten pasteriseerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,
    Blijft deze topping stevig, ook buiten de koelkast?
    Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen