Klik hier voor een correcte weergave van dit weblog

luchtige muffins

dit recept heb ik gevonden op: www.deleukstetaarten.nl

het is een recept voor muffins, maar natuurlijk ook gewoon te gebruiken voor cupcakes. die vul je dan maar tot de helft zodat ze niet boven het papiertje uitkomen. voor muffins vul je hem tussen 1/2 en 3/4.
dit recept is ontzettend lekker en heeeeeeel luchtig(wat ik erg belangrijk vind) niet te machtig dus!

* 2 eieren
* 2dl suiker = 200 ml suiker
* 1dl melk = 100 ml melk
* 100 gram gesmolten boter
* 3dl meel = 300 ml meel(bloem)
* 2theel. bakpoeder
* 2theel. vanillesuiker

op 180 graden 10/15 minuten

eerst boter en suiker + vanillesuiker goed mixen zodat het romig is, daarna 1 voor 1 de eieren erbij ondertussen ook telkens wat bloem + bakpoeder erbij doen. de melk als laatste. eigenlijk heel simpel.

voor muffins vul je hem tussen 1/2 en 3/4 zodat ie mooi hoog wordt, voor cupcakes vul je hem voor 1/2.



je kan heel veel verschillende smaakjes toevoegen!
paar eetlepels cacao, paar eetlepels cappuchinopoeder, ipv melk vloeibare smaakjes zoals caramel (vindt je bij de koffie in de supermarkt)

je kan het zo gek niet verzinnen. en als je het deeg te droog vindt doe je er een beetje meer melk bij.

succes!

10 opmerkingen:

  1. Hoi! Super leuke dingen zie ik hier allemaal staan. Ik zag dit recept en dacht, ga ik direct uitproberen. Je moet alleen even iets aanpassen.
    Er staat suiker en eieren mixen, daarna een voor een eieren erbij.
    Ik neem aan dat je bedoelt boter en suiker mixen....
    Succes verder met deze leuke site!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Kim,

    Wordt hier echt ml bloem en suiker bedoeld?
    of gram?

    Ik hoor het graag!

    Groetjes, Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hier wordt inderdaad ml bedoelt, is ook wel om te zetten in gram maar dan zul je even moeten zoeken op het internet of je daar schema's van kan vinden. met maatscheppen kom je er wel maar ik gebruik gewoon een maatbeker.

      succes

      Verwijderen
  3. de vanillesuiker en de bakpoeder staat niet bij de bereidingswijze. wanneer moet dit???

    BeantwoordenVerwijderen
  4. vanillesuiker doe ik altijd bij de gewone suiker en de bakpoeder bij de bloem. ik heb het al veranderd in het recept, stond er helemaal niet in...oeps!!
    haastige spoed is zelden goed.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een leuk recept ik ga het gelijk proberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. heel erg leuk recept! Heb jouw receptje genomen, en bij de 2de lading er cacaopoeder en amandelbrokjes bij gedaan. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoeveel cc's krijg je uit dit recept? Alvadt bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen